Ülke puanı ve kendi gücümüzü test etme adına önemli bir maç oynadık


1-1 berabere sona eren Vitoria Guimares maçının ardından açıklamalarda bulunan Teknik Direktörümüz Mehmet Özdilek, ilk yarıda bitirebilecekleri maçtan berabere ayrıldıkları için üzgün olduklarını ancak ülke adına önemli bir sınavdan başarılı sayılacak bir şekilde ayrıldıklarına inandığını söyledi.

Mücadelenin ardından görüşlerini açıklayan Teknik Direktörümüz Mehmet Özdilek, “Salzburg ile oynadığımız maç ile gruptan çıkma yarışının içine girdik. Bizim adımıza final maçı kendi sahamızda oynadığımız ve uzatma dakikalarında yediğimiz golle 1-1 berabere kaldığımız Marsilya maçıydı. Bugün de kazanabilecek kadar oynayabildiğimizi düşünüyorum. Maçın ilk yarısında fişi çekebilirdik. Önemli olan, ülkemizi ve camiamızı layıkıyla temsil etmekti bunu da başardığımıza inanıyorum. Yeni yeni buralarda mücadele ediyoruz. Geçen sene 1 puan, bu sene de 6 puan. Konyaspor camiasının buralarda olması gerektiğini oyunculara da tekrar söyledim. Burada olmanın kıymetini oyuncular gördüler ve biraz daha hissettiler. Ülke puanı ve kendi gücümüzü test etmek adına önemli bir maçtı” şeklinde görüş belirtti. 

“Bakıldığında beraberlik doğru bir sonuç gibi görünüyor” şeklinde görüş belirten Teknik Direktörümüz Mehmet Özdilek açıklamasına şöyle devam etti:

“Bakıldığı zaman bugün itibarıyla grubun dışında kaldık. Söylenecek fazla bir şey yok. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Marsilya maçında yediğimiz golün çalışması olmaz. Futbol enteresan bir oyun. Biz Marsilya ile berabere kaldık diye ciddi anlamda çok üzüldük. Marsilya çok tecrübeli bir takım. İkinci senemizde çok büyük yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Maçın ilk yarısında fişi çekebilirdik. Üretmede sıkıntımız yok ama son vuruşlarda talihsizlikler var. Bitirebilir miydik? Evet. Kaybedebilir miydik? Evet. Puansal açıdan iyi bir maç oldu bizim için. Türkiye Ligi’ni ve Avrupa Ligi’ni farklı değerlendirmek lazım. İlk üç maçtaki sıkıntı bizi biraz grubun dışına attı. Salzburg maçı ile biraz işin içine girdik. Marsilya maçından sonra geri adım atmadık. Bugün de geri adım atmadık. 1-0 çok riskli bir skordur. Üç günde bir maç oynuyoruz. Oyuncular anlamında 6 oyuncu kadroda yok. Tecrübe bazen birçok şeyin önüne geçebiliyor…”



Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar