SATRANÇ 1.LİG VE 2.LİG MÜSABAKALARI KONYA’DA YAPILDI


Türkiye Satranç Federasyonu faaliyet programında yer alan Türkiye Satranç Birinci Ligi ve Türkiye Satranç İkinci Ligi 15-22 Temmuz 2018 tarihleri arasında Konya'da düzenlendi.

Türkiye'nin dört bir yanından 58 takım ve 902 sporcunun bir üst lige yükselme mücadelesi verdiği Türkiye Satranç Birinci Ligi ve Türkiye Satranç İkinci Ligi nefesleri kesti. 9 tur sonunda Türkiye Satranç Birinci Ligi'nin şampiyonu Ordu Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Derneği olurken, İkinci Lig'de şampiyonluk ipini Ankara DSİ Gençlik Spor Kulübü göğüsledi.

2018 Türkiye Satranç Birinci Ligi'nde ilk üç sırayı elde ederek 2019 Türkiye İş Bankası Süper Satranç Ligi'ne yükselen takımlar; 1. Ordu Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Derneği, 2. Sertel Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve 3. Tatvan Satranç Eğitimi Spor Kulübü olurken, 2018 Türkiye Satranç İkinci Ligi'nde ilk dört sırayı elde ederek 2019 Türkiye Satranç Birinci Ligi'ne yükselme başarısı gösteren takımlar; 1. Ankara DSİ Gençlik Spor Kulübü, 2. Olbia Satranç ve Spor Kulübü, 3. Pendik Satranç Spor Kulübü Derneği ve 4. Yalova Belediye Spor Kulübü oldu.

Dereceye giren takımların kupa ve madalyalarını Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ali Kanber, federasyon ve kulüp temsilcileri takdim ettiler.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar