Takımın mücadelesinden ve oynadığı oyundan memnunum


 

Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu basın toplantı odasında düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulunurken, Beşiktaş ile hafta sonu oynayacağımız maçta tek düşüncelerinin kazanmak olduğunu ifade etti.

 

Basın toplantısına sezonun geride kalan 7 haftasını değerlendirerek başlayan Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, “İlk 7 haftaya baktığımız zaman gayet iyi bir performans ortaya koyduğumuzu söyleyebilirim. Hemen hemen her maçta da gol attık. Özellikle deplasman maçlarına baktığımız zaman en çok gol atan takım biziz. Benim oyun düşüncem; içeride-dışarıda her maça kazanmak için çıkmaktır. Hiçbir zaman defansif düşünüp beraberliğe oynadığımız maç yok. Bu sadece burada değil, çalıştığım tüm takımlarda böyleydi. Sezona gayet iyi başladık. Fakat sezon başından beri sıkıntımız olan tek konu; basit ve beklemediğimiz goller yemekti. Onu da bir nebze çözdüğümüzü düşünüyordum. Fakat son hafta yine aynı şekilde bireysel hatalardan yediğimiz goller oldu. Şu anda tek sıkıntımız bu. Onun dışında ben takımımdan, mücadelesinden ve oynadığımız oyundan çok memnunum. Özellikle Göztepe maçında skor ne olursa olsun oyundan kopmadan son ana kadar mücadele ettik. İki tane de gol bulduk. Deplasmanda iki gol atıp mağlup olduğumuz zaman üzülüyoruz. Veya Antalyaspor maçında 3 gol atıp berabere kaldığımızda da üzülüyoruz. Ama Kayserispor deplasmanında çok mükemmel oynadık ve 2-0’lık net bir galibiyetle geri döndük. Böyle olması gerekiyordu” diye konuştu. 

 

“Baktığımız zaman 7 maçımızın 4’ünü deplasmanda oynadık. Hepsi de zor deplasmanlardı” sözleriyle açıklamasına devam eden Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, “Şu an ligin genel gidişatına baktığımız zaman istediğimiz yere yakın bir yerdeyiz ama tam da istediğimiz yerde de değiliz. Daha da iyi olmamız gerekiyordu. Bunda tabiki bazı oyuncularımızın tam anlamıyla hazır olmamaları ve gerektiği gibi yararlanamamamızın da etkisi vardı. Bunların başında da Hurtado ve Traore geliyor. Biri sakat, diğeri de aramıza geç katıldı. Onlardan yararlanamadık. Ama şu andaki çizdiğimiz grafik gayet iyi. Bunu inşallah devre arasına kadar böyle götürüp, devrede 1-2 oyuncu transferi yaparak inşallah daha iyi bir duruma geleceğiz” şeklinde görüş belirtti. 

 

Hafta sonu oynayacağımız Beşiktaş 8.hafta maçına da değinen Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay, “Şimdi önümüzde Beşiktaş maçımız var. Bu maçta galibiyetten başka bir düşüncemiz yok. Tek amacımız bu maçı çok iyi bir şekilde bitirmek. Çünkü Göztepe maçındaki puan kayıplarını telafi etmemiz gerekiyor. Yaşadığımız şanssızlıklardan ve yediğimiz hatalı gollerden ders alıp, bundan sonraki maçlarımızda aynı hataları yapmamamız gerekiyor. Ben oyuncularıma, takımıma ve taraftarlarımıza güveniyorum. Beşiktaş maçından inşallah istediğimiz sonuçla ayrılacağız” ifadelerini kullandı. 

 

Teknik Direktörümüz Rıza Çalımbay bir basın mensubunun ‘Yapılan planlamanıza göre devre arasında kendinizi nerede görüyorsunuz?’ sorusuna “Şimdi bizim kalan maçlarımızı, özellikle de iç sahada oynayacağımız maçlarımızı iyi bitirmemiz gerekiyor. İkinci devrede sıkıntı yaşamamak ve daha da yukarılara oynamak için. Sezon başında buraya gelirken göreve en geç başlayan teknik direktör bendim. Transfer yapılan oyuncuların çoğu bizim sezon başı kamplarımıza katılamadı. Tüm kamp çalışmalarına katılan sadece Uğur Demirok vardı. Onun için bir sıkıntı yaşandı. Mevcut kadronun yüzde 90’ı geçen sezondan kalan kadro. Zor şartlar altında mücadele ederek geçen sezon ligde kalan oyunculardan kurulu, zor süreçler atlatmış, 3 tane teknik direktör değiştirmiş ve sıkıntılar yaşamış takım vardı. Onun için her anlamda bir toparlanmak gerekiyordu. Şu an bizim tek düşüncemiz kalan maçlarımızı en iyi şekilde tamamlamak. Bunu derken alabileceğimiz tüm puanları almak istiyoruz. Hedefimiz; ilk 10 takım arasında en iyi yerde olabilmek. İlk hedefimiz bu. Ama sezon sonundaki hedefimiz daha da yukarılar olacak” cevabını verdi.



Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar