Paslı’dan “ŞAH-MAT”


​Paslı: 'Zeki olmanın yolu, daha zeki rakiple oynamak'

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı, Satranç Antrenörü oldu.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı'ya 1. derece antrenörlük kursunu başarıyla tamamladığı için Satranç Antrenörlüğü belgesi verildi. Cemil Paslı'yı makamında ziyaret eden Satranç Konya İl Temsilcisi Hasan Onat, aynı zamanda Konya İl Satranç Tertip Heyeti üyesi de olan Paslı'yı tebrik ederek antrenörlük belgesini takdim etti.

Satranç Konya İl Temsilcisi Hasan Onat, belge takdim öncesi yaptığı konuşmada, 2015 yılını değerlendirerek Konya açısından verimli bir sezon geçirdiklerini söyledi. Onat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Selçuklu Belediyesi bünyesinde başlatılan satranç başlangıç düzeyi ve orta ileri düzey satranç dersleri hakkında da bilgi vererek iller arasında düzenlenen yarışmalara değindi. Onat, Ulusal bazda, Antalya'da gerçekleştirilen Küçükler Şampiyonası Türkiye finallerinde 22 sporcu, Mersin'de gerçekleştirilen Okul Sporları Satranç Bölge elemelerinde 22 sporcu, Balıkesir'de gerçekleştirilen Türkiye Okul Sporları Satranç final yarışmalarında 7 sporcu ve Antalya-Manavgat'ta gerçekleştirilen Türkiye Kupası Satranç Şampiyonasında ise 8 sporcunun Konya'yı temsil ettiğini söyledi.

Satrancın Kalbi Konya'da Attı

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Konya'da gerçekleştirilen müsabakalara da değinen Onat, Uluslararası Rumi Çocuk Oyunları, Avrupa 18 Yaş Altı Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası, Türkiye Yıldızlar Satranç Şampiyonası, Türkiye Satranç Birinci Ligi ve Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası olmak üzere, Konya'nın üç ulusal ve iki de uluslararası turnuvaya ev sahipliği yaptığını kaydetti. Satranç faaliyetlerine destek olan kamu kurum ve kuruluşları ile hakem, antrenör ve sporcuları da teşekkür eden Onat, satranç adına daha büyük atılımlar için Konya'nın bir satranç merkezine ve de ulusal ve uluslararası turnuvalar için mali imkan sağlayacak sponsorlara ihtiyacı olduğunu ifade ederek, Konya'nın önde gelen işadamları ve girişimcilerini de satranca destek vermeye davet etti.

Zeki Olmanın Yolu, Zeki Rakiple Oynamak

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı ise öncelikle ziyaretten duyduğunu memnuniyetini dile getirerek, antrenörlük belgesini almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. 4 BİN yıllık tarihi geçmişe sahip satrancın iki kişi arasında oynanan zeka ve strateji oyunu olduğunu söyleyen Paslı, "Daha zeki olmanın tek yolu daha zeki bir rakiple oynamaktır'' dedi. İnsanları eğiten, özellikle beynin düşünme ve karar verme kabiliyetinin gelişmesine sebebiyet veren satranç oyununun yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Paslı, kamu kurum ve kuruluşları olarak satranç faaliyetlerine destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi. Paslı, Türkiye Satranç Federasyonu ve Konya İl Temsilciliğine de çalışmalarından dolayı da teşekkür etti. Paslı'ya ziyarette Onat'ın yanı sıra Satranç Antrenörü Yılmaz Çelik'te yer aldı.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar