Konya’dan Dünyaya Sesiz Çığlık! 1074 Konyaspor Dünya Şampiyonu Çıkardı


​Uluslararası İşitme Engelliler Spor Federasyonları Birliğinin 03-10 Mayıs 2016 tarihleri arasında İran'ın başkenti Tahran'da düzenlemiş olduğu İşitme Engelliler Yıldızlar, Gençler ve Büyükler Serbest ve Grekoromen Güreş Dünya Şampiyonasında, 1074 Konya Spor Kulübü en çok sporcu veren kulüp olarak 6 sporcu ile 9 sıklette mücadele etti.  Şampiyona sonunda sporcularımız 1 Altın, 1 Gümüş ve 6 Bronz olmak üzere toplamda 8 madalya kazanarak ülkemizi ve şehrimizi başarıyla temsil etmiştir. Şampiyonada altın madalya kazanan sporcumuz Mehmet Ali YİĞİT geçen yıl ki Avrupa Şampiyonluğundan sonra kariyerine bir de Dünya Şampiyonluğu ekleyerek büyük bir başarıya imza atmıştır.

Sporcumuz daha önce katıldıkları Avrupa ve Dünya Şampiyonalarından 27 madalya kazanmışlardı. Bu turnuvada eklenince 35 madalya kanarak kulübümüze, şehrimize ve ülkemize büyük bir mutluluk yaşattılar kendilerini yürekten kutluyorum. Artık hedef Olimpiyatlarda şampiyonluğudur.

Tüm sporcumuzu ve başarının mimarı KADİM USTA HALİL KARAÇOR'u tebrik ediyorum.

BİR HAYALİM VAR!

Duvarında "1074 KONYA SPOR KULÜBÜ Halil Karaçor Spor Salonu" yazan bir spor tesisi hayal ediyorum. Böyle başarılı hocaların isimlerini ölmeden bir tesise verirsek daha büyük ve kitlesel başarılar kazanacağımızı düşünüyorum.

Şimdiye kadar her konuda kulübümüze desteklerini esirgemeyen Spor Bakanlığı Müsteşarımız Sayın Faruk Özçelik'e, Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan'a, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sayın Remzi Ay'a, ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz Sayın Ömer Ersöz'e şükranlarımızı sunuyorum.

 

Muammer Tunahan

1074 Konya Spor Kulübü

Başkanı

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar