OLİMPİYAT OYUNLARINDA KONYALI SPORCULARIMIZ 7 MADALYA KAZANDI


Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından birisi olan ve bu sene 23.sü Samsun'da düzenlenen İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda Konyalı sporcularımız 4 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplamda 7 madalya kazandı.

97 ülkenin katıldığı 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin kazandığı 17 altın, 7 gümüş ve 22 bronz toplamda 46 madalyanın 7 tanesi Konyalı sporcularımızdan geldi. Sporcularımızdan Abdullah Sevinç Judo Kata Takım mücadelesinde altın madalya kazanarak Deaflympics Samsun 2017'de Türkiye'nin kazandığı ilk madalyaya imza attı. Judo Erkekler +100 kiloda Mehmet Uysal ise ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Güreşte, Milli sporcumuz Mehmet Ali Yiğit Grekoromen 59 kiloda Olimpiyat Şampiyonu olup, Serbest Stil 61 kiloda bronz madalya kazanarak İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarını 2 madalya ile tamamlama başarısı gösterdi. Uluslararası şampiyonalarda birçok başarıya imza atan tekvandocularımızdan Selver Şeker +67 kiloda altın madalyaya uzanarak, ikinci kez Olimpiyat Şampiyonluğu yaşadı. Tekvando Erkekler Bireysel Poomsae'de ise Ali Rıza Karaca altın madalya kazanarak ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdı. 80 kiloda mücadele eden Milli Tekvandocumuz Batuhan Şimşek ise bronz madalya kazanarak kürsüye çıkan son sporcumuz oldu. Takım sporlarında ise Futbol Milli Takımımızın kadrosunda yer alan Soner Balcı, Mehmet Sert, Melih Kirişçi ve Seyit Karaca, Hentbol Milli Takımında ise Murat Emin Acar Olimpiyat Şampiyonluğu sevinci yaşadılar.  

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan sporcularımızı ve antrenörlerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.          spo

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar