Taraftarlarımıza mücadele eden, koşan, kazanma arzusu olan bir Konyaspor sözünü verebilirim


 

 

Teknik Direktörümüz Mehmet Özdilek, Konya’daki basın mensupları ile bir araya geldiği sohbet toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu Basın toplantı odasında düzenlenen toplantıya görevde bulunduğu süreyi değerlendirerek başlayan Teknik Direktörümüz Mehmet Özdilek, “15 günlük milli takım arası açıkçası ihtiyacımız olan bir süreçti. Oyuncularımızla daha sık birlikte olabilme ve taktiksel anlamda kendimizi biraz daha geliştirebilmek adına iyi bir milli takım arası geçirdiğimizi düşünüyorum” dedi.

 

Teknik Direktörümüz Mehmet Özdilek, takımımızda oyuncularımızın durumları ile ilgili de bilgi verdi. “Problemi olan arkadaşlarımız var. Traore’yi siz biliyorsunuz zaten. Eren Albayrak’ın bir sıkıntısı var ve 10 günden bu yana bizden ayrı. Sanıyorum Antalyaspor maçından sonra çalışmalara başlayacak ve 2 hafta daha kendisinden yararlanamayacağız. Belinde ödeme bağlı bir sıkıntısı var. Sağlıklı antrenman yapmasını ve maça çıkmasını engellediği içinde bu süreçi dinlenerek geçirmesi gerektiğini doktorlarımız söyledi. Dolayısıyla Traore ve Eren’den Antalyaspor maçında faydalanamayacağız” diyen Teknik Direktörümüz Mehmet Özdilek, “Milli takımlarda bulunan Manyama ve Malick’de bugün akşam takımımıza dahil olacaklar. Bunların dışında herhangi bir sakat ve cezalı oyuncumuz bulunmuyor” şeklinde görüş belirtti.

 

“Hafta sonu uzun zaman sonra ilk defa seyircimizle buluşacağımız, heyecanla ve coşkuyla beklediğimiz bir maça çıkacağız” diyen Teknik Direktörümüz Mehmet Özdilek sözlerine şöyle devam etti:

 

“5 maçtır kendi sahamızda seyircisiz oynuyorduk. Cezanın sona ermesiyle hasret bitiyor. Dolayısıyla Cumartesi günü oynayacağımız Antalyaspor maçında stadyumumuzun eski kimliğine bürüneceğini düşünüyorum. Bizde bu anlamda müthiş bir özlem ve beklenti var. Aynı enerji ve coşkunun taraftarlarda da olduğunu düşünüyorum. Ve onların desteğiyle, onların coşkusuyla, bizim saha içerisindeki mücadelemiz ve azmimizle hafta sonu oynayacağımız Antalyaspor müsabakasında istediğimizi elde edeceğimizi düşünüyorum…”

 

“Her müsabakayı ayrı ayrı düşünüyoruz. Her maçın önemi çok farklı” sözleriyle açıklamasına devam eden Teknik Direktörümüz Mehmet Özdilek, “Tabiki ligdeki konumumuz itibariyle bu maçın önemi de çok farklı. Dolayısıyla kendi evimizde, seyircimizin önünde oynayacağımız bu mücadeleyi kazanarak bitirmek istiyoruz. Bunun için hem coşkumuz var, hem enerjimiz var. Ama en önemlisi taraftar desteğimiz var. Bu bizim için çok değerli. 15 günlük süreçte de açıkçası buna yönelik çok detaylı, çok istekli ve coşkulu bir periyot yaşadık. Bunun yansımalarının da Cumartesi günü sahada olacağını düşünüyorum. Bizim için en önemli müsabaka ilk oynayacağımız müsabaka. Çok net söyleyeyim Antalyaspor maçına her yönüyle hazırız. Sahada çok koşan, mücadele eden, ne yaptığını bilen ve bu coşkusunu enerjisini seyircilere veren bir Konyaspor olacak. Bundan hiç şüphem yok. Zihinsel ve fiziksel olarak biz hazırız. Taraftarlarımızdan beklentimiz çok büyük. Onların da bizden beklentilerinin büyük olduğunu biliyorum. Ve buna da hazırlıklıyız. Sahadaki oyunumuzla bu enerjimizi de onlara yansıtacağımıza emin olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim” şeklinde görüş belirtti.

 

Bir basın mensubunun ‘Konyaspor’a ne düşünerek ve hedefinizi ne olarak belirleyerek geldiniz?’ ve ‘Traore’nin ne zaman oynama ihtimali görünüyor’ sorularına Teknik Direktörümüz Mehmet Özdilek, “Traore daha 2 gün önce koşulara başladı. Zorlu bir süreçten geçiyor. Beklentimiz Traore’nin ikinci yarı ile birlikte bize katılması ve sağlıklı bir şekilde geri dönerek oyun içerisinde aksiyon alması. Gelirken düşündüğüm bulunduğu yeri çok doğrulamayan bir Konyaspor olmadığıydı. Daha yukarılarda olacak potansiyele sahip olduğu için buradayım. Konyaspor geçen sene itibariyle hem Türkiye’de hem de Avrupa’da beklentileri ve hedefleri büyüten bir kulüp yapısına büründü. Ve bu sene Avrupa’da biraz daha üzerine koyarak yoluna devam ederken Türkiye liginde beklentilerin altında kaldı. Dolayısıyla bu sorunu nasıl çözebiliriz? Takımı nasıl daha yukarılara taşıyabiliriz? Bu zorlukları ve problemleri bildiğim ve bunları çözeceğimize de inandığımız için ben ve ekibim burada olduk. Oynadığımız üç maçta da bunun sinyallerini ve mesajlarını hem takım olarak hem de camia olarak kamuoyuna aktardığımızı düşünüyorum. Daha bir şey yaptık mı? Yapmadık. Sıkıntılı ve zorlu süreci aşabilecek hem oyuncu potansiyeli hem kulüp yapısı hem de taraftar büyüklüğü olduğuna inandığım içinde fazla düşünmeden bunun tercihini yaptım. Seyircisiz maçların Konyaspor’un enerjisini biraz daha aşağıya çektiğini düşünüyorum. Çünkü Konyaspor taraftarıyla bütünleştiği zaman özellikle kendi evinde çok farklı bir takım hüviyetine bürünüyor. O özlemi ve coşkuyu tekrar hatırlamak ve bunu paylaşmak çok önemli. Bu nedenle bulunduğumuz konumun çok gerçekçi bir konum olduğunu düşünmüyorum. Zaman geçtikçe ve haftalar ilerledikçe daha da yukarılarda olacağımıza inanıyorum” cevaplarını verdi.

 

‘Bir teknik adam olarak iyi bir hücum hattına sahip olan ve kazanmak isteyen Antalyaspor karşısında seyircinizle ilk defa buluşacaksınız. Bundan nasıl etkileniyorsunuz?’ sorusuna Teknik Direktörümüz Mehmet Özdilek şu cevabı verdi:

 

“Dış etkenlerde çok etkilenmem ama taraftarlardan çok etkilenirim. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim. Oyunculuk dönemimde ve teknik adamlık dönemimde taraftarın takımı için çok itici bir güç olduğuna inanıyorum. Evet Antalyaspor’un önemli oyuncuları var. Forvet hattı etkilimi? Etkili. Bizde defans olarak Türkiye’nin en iyi defans yapan takımlarından biriyiz. Bizde ofansif anlamda neler yapabiliriz? Bunu geliştirmeye çalışıyoruz. Özellikle son oynadığımız Sivasspor maçında 8 tane net pozisyonumuz var. Yani pozisyona girmede çok fazla zorlanmadık. Bu bir gelişimin ilk işaretiydi. Dolayısıyla bunu üzerine koyarak devam edeceğiz. Bizim için ne kadar önemliyse rakip içinde o kadar önemli. Biz 10 puandayız rakibimiz 12 puanda. Çok fazla puan farkı yok. Dolayısıyla alacağımız bir galibiyet birkaç rakibimizin üzerine bizi çıkartacaktır. Onun için biz kendi penceremizden baktığımız zaman biz doğru analizleri ve buna uygun çalışmaları yaptık. Bunu Cumartesi günü sahada uygulayacağız. Zaman zaman oyun içerisinde gel-gitler olabilir. Burada önemli olan taraftarın takımına 90 dakika boyunca destek olması. O desteğin neticesinde de istediğimizi alacağımızı düşünüyorum…”

 

Teknik Direktörümüz Mehmet Özdilek, ‘Sezon devam ederken transferleri yapılmış ve kadrosu oluşturulmuş bir takımın başına gelmek sizin için nasıl bir dezavantaj oluşturuyor’ sorusuna cevaben şunları söyledi:

 

“Genelde bu süreçleri çok yaşadığım için bu konuda çok tecrübeliyim. Tabiki sezon başında takımla başlamak, oyuncu profilini hocanın kendi tercih etmesi çok daha anlamlı ve kolay oluyor. Ama buraya gelirken de bu sorunları bilerek geldim. Devre arasına kadar bu ekibin içerisine oyuncu katamayacağımızın farkındayız. Elimizdeki oyuncu profilini en sağlıklı şekilde kullanarak, saha içerisinde hepsinden yararlanmaya çalıştım ki 3 haftalık periyotta bence oyuncuların reaksiyonları çok anlamlıydı. Ve geri bildirimleri çok sağlıklı oldu. Belki bir önceki süreçte yararlanamadığımız oyunculardan bundan sonrasında yararlanacağımızı göreceksiniz. Bunların performansının 2-3 tık üzerine çıktığını sahadaki performansla bence herkes görecektir. Dolayısıyla şu anda yapabileceğimiz tek şey; elimizdeki mevcut oyuncu grubunu en sağlıklı şekilde devre arasına kadar oynayacağımız maçlara hazırlamak. Ben oyuncularımın bu dönemde maksimumlarını sahada göstereceklerine inanıyorum. Bir kere zihinsel yorgunluklarını attılar. Yani işlerini yaparken çok keyif alıyorlar. Gelişleri, maçlardaki istekleri ve coşkuları bunu yansıtıyor zaten. Bizim açımızdan en önemli şey bunları biraz daha skorla birleştirmek olacak. ..”

 

“HER GEÇEN GÜN TECRÜBELENEREK BÜYÜYEN BİR KONYASPOR GERÇEĞİ VAR”

 

Konyaspor çok büyük bir camia. Bu işin içerisinde olan insanlar olarak herkes herkesi çok yakından takip ediyor. Konyaspor’un geçmişini bildiğim için bugünkü durum ile beraber arada çok büyük farklar olduğunu dışarıdan görüyorduk. İçerisine girince de görüyorsunuz. Hem tesisleşme, hem kurumsallaşma, stadyumu, taraftarı, bence birçok Anadolu kulübünün ve kulübün sahip olmadığı ciddi potansiyeli ve medyası ile çok güçlü bir kulüp. Burada bulunduğum süreç içerisinde herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmadım. Büyük takım havasına bürünmüş bir Konyaspor var. Bu da hem burada çalışanları mutlu ediyor. Her geçen gün tecrübelenerek büyüyen bir Konyaspor gerçeği var.

 

“ALACAĞIMIZ OYUNCULAR KISA VADEDE İŞİMİZİ ÇÖZEBİLECEK İSİMLER OLACAK”

 

Genel yapı itibariyle istatistikler takımın gol yollarında sıkıntı yaşadığını destekliyor. Süper Lig’in en az gol atan takımıyız. Bu anlamda bir sıkıntımız var. Bunu çözmek için çalışıyoruz. 6 haftalık lig, Avrupa ve kupa maçlarını da dahil ettiğimizde 10 maçlık süreçte bu sıkıntıyı elimizdeki oyuncu grubuyla tolore edebileceğiz. Bununla ilgili yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Özellikle ofansif anlamda yaptığımız atraksiyonlarla bu becerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu konuda devre arası ile ilgili çalışmalarımız var. Hem kulübün ekonomik yapısını hem takımın iç nüvesini bozmayacak oyuncu profilini muhakkak ki tercih edeceğimizi net söyleyeyim. Alacağımız oyuncular kamuoyu tarafından çok da tartışılmayacak oyuncular ve bizim kısa vadede işimizi çözebilecek oyuncular olacak. Bu konuda çalışıyoruz.

 

“TARAFTARLARIMIZA MÜCADELE EDEN, KOŞAN, KAZANMA ARZUSU OLAN BİR KONYASPOR İZLEYECEKLERİNİN SÖZÜNÜ VEREBİLİRİM”

 

Taraftarlarımızın enerjileri bizim için çok önemli. Ama sahada mücadele eden 11 oyuncu olacaktır. Takımın taraftarla bütünleşmesi adına o mesajı verme adına taraftarın enerjisi çok önemli. Biz saha içerisinde mücadelemizle, isteğimizle, hırsımızla o mesajı zaten vereceğiz. Tezahüratlarıyla, coşkularıyla çok önemli. Yeri geldi biz Sivas’ta aynı şeyi yaşadık. Seyirci oyun içerisine müdahil oldu ve alakasız bir penaltı ile beraberliği yakaladılar. Bu etki Konyaspor için çok önemli. Taraftarın rakip takımı baskı altına alması çok önemli. Bizim işimiz o enerjiyi taraftara sunabilmek. Oyun içerisindeki en büyük inisiyatifimiz o olacak. Stadyuma gelen taraftarlar sahada mücadele eden, koşan, kazanma arzusunda olan bir Konyaspor seyredecekler. Bunun sözünü verebilirim.

 

 



Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar