Emeklerimizin karşılığını alarak sezonu tamamladığımız için mutluyuz


 

Oyuncumuz Mehdi Bourabia, sezon içerisinde üç kulvarda birden mücadele etmelerinin ve özellikle de UEFA Avrupa Ligi’nin takım yapılarını bozduğunu belirtirken, sezonun son haftalarında ortaya koydukları mücadelenin karşılığında ligde kaldıklarını ifade etti.

 

Oyuncumuz Mehdi Bourabia, ‘Duygularımızın çeşitli ve zengin olduğu bir sezon yaşadık’ sözleriyle başladığı sezon değerlendirmesinde şunları söyledi:

 

“Süper Kupayı kazandığımız zamana kadar çok iyi bir hazırlık dönemi yapmıştık. Sezon başında da hedeflerimiz vardı ve bunları çok iyi biliyorduk. Bazı zorlukları yaşayarak sezona başladık. Çok kötü bir başlangıç değildi ama sezonun başları bizim adımıza istediğimiz gibi geçmedi. Kafamızda biraz daha fazla olarak UEFA Avrupa Ligi’ne odaklanmıştık. Herkes bu konuda heyecanlıydı ve UEFA Avrupa Ligi’nde oynamak istiyordu. Çok iyi savaştık, iyi işler yaptık. Açıkçası daha iyisini de yapabilirdik. UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığımız maçlarda zihinsel ve fiziksel olarak gerçekten çok yıprandık. Bu durum bizi zor bir duruma soktu ve sezonun ortasında ligde kendimizi kötü bir pozisyonda bulduk. Devre arasında takımımıza yeni arkadaşlarımız transfer oldu ve gelen transferlerle daha da güçlendik. İkinci yarıya ligin en iyi takımlarıyla peş peşe oynadığımız maçlarla başladık. Bakıldığında kötü sonuçlar aldık diyemeyiz. Ama bizi bir türlü yukarılara atacak sonuçları alamadık. Bu da bizim üzerimizde baskıya neden oldu. Daha sonra ligde bulunduğumuz konumdan dolayı medyada, taraftarlarımızda bir hoşnutsuzluk oluştu. Bu istenmeyen durumdan kurtulmak için bizimde maçlarda iki kat daha fazla efor sarf etmemiz gerekiyordu. Sergen Hocamızın gelişi takımımızın üzerinde bir şok etkisi yarattı. Bu durum oyuncularımızın gösterdiği mücadele ve kazanma hırsı ile çalışanlarımızın göstermiş olduğu efor ile takımımız bir anda şahlandı. En sonunda da emeklerimizin karşılığını alarak ligde kalmayı garantilemiş olduk…”

 

Sezon içerisinde unutamadığı maç ile ilgili de düşüncelerini aktaran oyuncumuz Mehdi Bourabia, “Aslına bakarsanız birçok maç var. UEFA Avrupa Ligi’nde gol attığım deplasmandaki V.Guimares maçı, ligde ilk golümü attığım Sivasspor maçı, deplasmanda zorlu bir oyundan sonra ilk dış saha galibiyetini aldığımız A.Alanyaspor maçı gibi. Ama benim açımdan en kritik maç Kayserispor ile sahamızda oynadığımız maçtı. Çünkü gerçek anlamda bir kırılma noktası niteliğindeydi. Alacağımız galibiyet bize hedefimize ulaştırma anlamında büyük bir adım attıracaktı. 1-0 öndeydik. Kırımızı kart ile oyun dışı kaldım. Ama maçı uzatmalarda bulduğumuz golle 2-0 kazanmıştık. Bu da bize ligde kalma adına büyük bir avantaj getirmişti” şeklinde görüş belirtti.



Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar