17 Dünya Kupası ve Olimpiyat Takip Eden Spor Yazarımız Rusya 2018’i değerlendirdi


"DÜNYA KUPASI'NA YILDIZLAR DEĞİL SÜRPRİZLER DAMGASINI VURDU"

DÜNYA KUPASI, RUSYA'DA ÖMER ALTAY'IN ELLERİNDE

Rusya'da sahnelenen Dünya Kupası'nı takip eden Ömer Altay, "Tüm dengelerin altüst olduğu bir turnuvaya şahitlik ettik. Messi, Ronaldo, Neymar, Mesut Özil gibi yıldızların yarı finali bile görememeleri ve Hırvatistan'ın yükselişi, Dünya Kupası'nın en büyük sürprizi oldu" dedi.

Son 17 Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunlarını takip eden Konyalı spor yazarımız, Rusya'da izlediği şampiyonanın tüm öngörüleri yerle bir ettiğine dikkat çekerek, "Turnuva öncesi ışıklar saçan yıldızlar peşpeşe söndü. İlk büyük sürprizi Moskova'da Luzniki Stadı'nda Meksika karşısında seyrettiğimiz Almanya ile yaşadık. Son Dünya Şampiyonu Panzerler, Meksika'ya boyun eğdikten sonra gruptan da çıkamadı. Şampiyonaya İspanya önünde üç golle merhaba diyen Ronaldo da devamını getiremedi. Messi'li Arjantin ve Ronaldo'lu Portekiz'in aynı gün yarıştan düşmesi, Neymar'lı Brezilya'nın da havlu atması ile Rusya 2018'in büyüsü bir anda bozuldu" dedi.

HIRVATİSTAN KALPLERİ FETHETTİ

Dünya Kupası'nın milli takımlar düzeyinde hedef organizasyon olduğunun altını çizen Altay, "Favori takımlar çok erken döküldü ama tribün ambiyansı çok üst düzeydeydi. Bu Dünya Kupası, Rusya'nın evrensel açılımında çok önemli bir işlev yüklendi. İletişim yeteneğinden yoksun soğuk insanlar olarak tanımlanan Ruslar müthiş bir evsahipliği sergilediler. Biz de bu kaynaşma içinde yeraldık. Moskova ve diğer merkezlerdeki tüm maçlarda gerek tribünler, gerekse şehirlerde çok renkli görüntüler yaşandı. Bu Dünya Kupası fiestasında, takımları olmamasına karşın 80 bin Amerikalı da Rusya'ya geldi. Evsahibi Rusya 5-0'lık açılış maçı ve gruptan çıkmasının ardından İspanya'yı da eleyerek çeyrek finali gördü. Elenmelerine karşın Meksika, Uruguay, Rusya, Peru, Güney Kore ve Japonya da başarılı performanslarıyla kalpleri fethettiler. Final kapısından dönüp yarı finalde İngiltere'yi 2-0 dize getirerek Dünya üçüncüsü olan Hazard'lı, Fellani'li Belçika da tüm dünyanın takdirini topladı. Ancak en büyük çıkışı hiç kuşkusuz Hırvatistan sergiledi. Türkiye'nin yeraldığı gruptan finallere adını yazdıran Damalılar müthiş bir başarıya imza attılar. Modriç'li, Mandzukiç'li, Vida'lı Hırvatisan'ın sergilediği bu tarihi başarı kuşkusuz Rusya Dünya Kupası'nın en büyük sürprizi oldu. Rusya 2018 Dünya Kupası'na mührünü basan Hırvatistan ve Fransa'yı biz de kutluyoruz" ifadelerini kullandı.        

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar