XC Open 6 Yamaç Paraşütü Şampiyonası Akşehir’de Başladı


Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Uluslararası Hava Sporları Federasyonu (FAI) ve THK Akşehir Sportif Havacılık Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği Akşehir XC Open Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve Eğitim Yarışması, sporcuların ilk uçuşlarıyla Akşehir'de başladı.

Yarışmaya Türkiye'nin birçok ilindeki havacılık kulüpleri, üniversitelerin havacılık toplulukları ile ferdi yarışmacılardan oluşan toplam 75 yarışmacı katılıyor.

2013 yılından bu yana Akşehir'de geleneksel hale gelen organizasyon Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından kategori 2 (cat 2) onayı ile belgelendirilip uluslararası bir boyut da kazandı. Belirli bir seviyeye gelmiş pilotlara hem yarışma ortamı, hem eğitim ortamı, hem de puanlama ve sertifika yükseltme olanağı sağlayan yarışma; Akşehir'deki konaklama, ulaşım ve sağlık imkanlarının çok iyi olması, şehrin geniş bir ovaya sahip olması nedeniyle yamaç paraşütü sporu yapanlar için elverişli bir hal alıyor. Akşehir Ekrem Çavdar Yamaç Paraşütü Kalkış Pisti'nde yapılan yarışmayı izlemeye; Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz da katıldı. Yarışmaya başlayacak olan sporculara başarılar dileyen ve onlarla sohbet eden protokol üyeleri, daha sonra sporcuların atlayışlarını izledi.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı konuşmada " Güzel bir günde Akşehir'de Ekrem Çavdar Yamaç Paraşütü Kalkış Pisti'ndeyiz. Bu sene 6'ncsını düzenlediğimiz XC Open Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve Eğitim Yarışmasındayız. Bu mevsimlerde bu yarışmalar hazırlanıyor ve bizlerde heyecan duyuyoruz. Tabi bu işin esas kahrını çeken bizim kulübümüzdür. Bizde her zaman olduğu gibi sportif faaliyetlerimizde Akşehir Belediyesi olarak her zaman desteklerimizi sürdürüyoruz. Destekler noktasında sağ olsunlar diğer kurumlarımızda elin taşın altına koymaktadır. Akşehir'imizde şu anda 60 Erkek 15 Bayan Paraşütçü olmak üzere toplamda 75 kişiyi burada. 10 ayrı üniversiteden sporcu katılımımız var, ayrıca 20 ayrı ilden sporcu katılımımız var, yurtdışından her sene az sayıda olsa katılım vardı. Bu sene Baba Akşehir Ortaköylü, Anne Hollandalı hemşerimizde varmış onu da burada görmekten katılımlarını görmekten memnuniyet duyduk. Bu organizasyon için yarışmada yer alan sporcu katılımcılarımıza kazasız belasız tamamlanmasını diliyorum. Sporcu arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Akşehir'imizin tanınmasında Nasreddin Hocamızın mesajlarını iletilmesinde katkı vermesi dileğiyle tekrar faaliyeti düzenleyen Kulübümüzün yetkililerine ve katılan sporcularımıza teşekkür ediyor hepinize hoş geldiniz diyor saygılar unuyorum" diye konuştu.

Akşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Eyüp Yılmaz da,"6'cısını düzenlediğimiz Türkiye Yamaç Paraşütü Mesafe Şampiyonası ve Eğitim Yarışmasında yine burada birlikteyiz. Ben tüm yarışmacı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Özellikle koordinatörümüz Abdullah Yıldız Bey her zamanki gibi burada sağlıklı bir şekilde yarışmanın tamamlanmasında katkıda bulanacaktır. Bu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen başta Akşehir Belediye Başkanımız Salih Akkaya, Kulüp Başkanımız Hüdaverdi Bozdağ Bey ile birlikte tüm organizasyonda yer alan herkese başarılar diliyor teşekkür ediyor tüm yarışmacı arkadaşlarımıza ayrıca başarılar dileyip kazasız belasız tamamlanmasını temenni ediyorum" dedi.

THK Akşehir Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Hüdaverdi Bozdağ da, "Bizim için bu yarışmaları yoğun geçmektedir. Aksaklık olmaması için elimizden geleni her şeyi yapmaya gayret etmeye çalışıyoruz. Bu yıl 6'ncsını düzenliyoruz. Bu yarışmalar noktasında bizlere her türlü destek noktasında Akşehir Belediye Başkanımız Salih Akkaya'ya ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu sporumuzu ciddi anlamda benimsiyor bu tür faaliyetlerde bizlere çok yardımcı oluyor sağ olsunlar. Koordinatörümüz Abdullah Yıldız Beyle artık kardeş bağımız var, her türlü konularda bizlere her zaman yardımcı ve destek olmuştur. Burada da güvenli bir şekilde yarışmak ve yarışmalar düzenleyebilmektir. Bu sporun gelişmesinde yeri çok önemli bir yer tutuyor. Sizlere burada bir şeyler katabilirsek ne mutlu bizlere hepinize çok teşekkür eder başarılar diliyorum" diye konuştu.

Yapılan uçuşlarla Akşehir semalarını çiçek gibi değişik renklerle bezeyerek görsel bir şölen oluşturan yarışma; 29 Temmuz Pazar günü yapılacak uçuşlar ve ödül töreni ile son bulacak.

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar