Çumra, Çatalhüyük Kültür ve Turizm Bisiklet Turu”na hazırlanıyor


Konya Bisiklet Sporu Kulübü Derneği yönetim kurulu Başkanı Fatih Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Torku spor kulübü ve Çumra Çatalhüyük spor kulübünü ziyaret etti.

İki ayrı kulübü yapılan ziyaretlerde Başkan Fatih Yılmaz,  Başkan Yardımcısı Hüseyin Eşgin, Yönetim kurulu üyeleri Fatih Sert, Nurettin Kipriksiz ve Abdülhamit topçu oluşan heyet ilk önce Torku Spor Kulübü Başkanı Dede Ülker'i ziyaret etti.

Uzun yıllar bisiklet sporuna destek verdiklerini söyleyen Torku Spor Kulübü Başkanı Dede Ülker," Konya bisikletine ve ülke bisikletine yaptığımız katkılar ortadadır. Bisiklete desteğimiz eskiden olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğini belirtti.

Heyet ikinci ziyaretini Çatalhüyük Spor Kulübü ve Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz'a yaptı. Ziyarette Başkan Halit Oflaz yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi.  Çumra 9000 yıllık tarihin beşiği ve tarımında başkentidir. İki değerimize bisiklet olarak marka değeri katmak istiyoruz. İlçe halkımız bisiklet sporunu çok sevmektedir. İlçede bisiklet çok kabul görüyor, Türkiye de ilk defa bir ilçe takımı Türkiye şampiyonu oldu, Balkan şampiyonu oldu. Bu ilkleri devam ettirmek istiyoruz. Bisikletle ilgili Çumra'nın bir altyapısı ve kültürü var. Geçmişin emeği var. Biz devam ettirmek istiyoruz. Turizmle bisikleti entegre etmeliyiz. "ÇATALHÜYÜK KÜLTÜR TURU VEYA ÇATALHÜYÜK TURİZM MEDENİYET YARIŞI" adı altında yarışlar düzenlemek istiyoruz. veya halk koşusu da yapabiliriz. dedi.

Başkan Oflaz, Bisiklet federasyonumuzun destek ve katkısı ile belirtilecek bir tarihte ÇATALHÜYÜK KÜLTÜR VE TURİZM TURU için hazırız. Bu vesile ile hem ilçemizi hem ilimizi tanıtacak, 9000 yıllık ÇATALHÜYÜKÜ de ülkemize tanıtmaya katkı yapmış olacağız inşallah dedi. Bu konuda Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı beye şimdiden ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Dedi.

Ziyaretleri değerlendiren Konya Bisiklet Sporu Kulübü Derneği yönetim kurulu Başkanı Fatih Yılmaz, " Yönetim kurulu üyelerimizle yaptığımız Çumra ziyaretleri gayet olumlu geçmiştir. Şimdi Çumra ilçesi, düzenlenecek olan Çatalhüyük Kültür ve Turizm Turu hazırlıkları için şimdiden kolları sıvadı. Her iki kulübümüze ziyaretlerde göstermiş oldukları yakın ilginden dolayı teşekkür ediyorum " dedi.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar