Doğa tutkunları Kilistra’da doğa kampında buluştu


Doğa Tutkunları, Konya Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Gökyurt-Kilistra'da geçtiğimiz hafta sonu oluşturulan doğa kampı ve doğa yürüyüşünde buluştu.

Konya'nın tarihi ve doğal güzelliklerini içinde barındıran, oluşumları ve kaya oyma mekânları ile Konya'nın Kapadokyası olarak da tabir edilen Kilistra bugünlerde son baharın güzelliklerini yaşıyor. Meram İlçesi'ne bağlı Gökyurt Mahallesi ya da binlerce yıllık tarihi adıyla Kilistra ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor.

Kilistra'da sonbahar turizmine bir atıfta bulunularak geçtiğimiz hafta sonu Konya Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği büyük bir doğa kampı organize edildi.

8 ayrı şehirden 130'u çadır kamplı, 110'u doğa yürüyüşü katılımlı toplamda 240 doğaseverinin katıldığı etkinlikte Konya'nın nadide yerleri tanıtıldı. Kamp etkinlikleri içerisinde, çevre bilinci, okçuluk ve el sanatları üzerine atölyeler kuruldu.

Doğaseverler katılımdan büyük bir keyif aldıklarını söylerken, bölge halkı da farklı il ve ilçelerden gelen ziyaretçilere yöresel ürünlerini tanıtmanın mutluluğunu yaşadılar.

Yerel ekonomilere katkı sağlayan bu tür etkinliklerin daha da artırılmasını isteyen Gökyurt sakinleri kendileri için de ileride güçlenecek turizm sektörüne bu tür etkinliklerle hazırlandıklarını ifade ettiler.

Kilistra doğasından ve tarihi güzelliklerinden kendilerini alamayan doğa severler böyle bir etkinliği desteklediği için Konya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini sunarak heyecanla yeni etkinlikleri takip edecekleri bildirdiler.

 

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar