POSTACILAR, KONYA'DA YÜRÜMEK İSTİYOR


Post-Der Konya Şube Başkanı Doğan ARISOY: Türkiye'de yaklaşık 45 yıllık bir geçmişi olan yürüyüşün, PTT'nin 177. yıl dönümünde Türkiye veya balkan ülkeleri finalinin bu yıl Konya'da yapılmasını istiyoruz.

İnsanların aklında, "hala mektup var mı, hala postacı var mı, yürüyor mu" gibi söylemlerin olduğu, oysa ki, " posta varsa, postacının da var olduğu" unutulmamalı. PTT idaresi olarak kabul edilen toplam gönderi mektup adedimiz  milyonlara ulaşıyor.

Bu sebeple, Posta dağıtıcılarının yürüyüş yarışması, halkın postacıları hatırlaması ve postacıların kendi dostluk ilişkilerinin geliştirilmesi açısından çok önemlidir.

Postacı yürüyüşü , minik adımlarla hızlı tempoda yürümek ve ilk on dakikada normal tempoda  daha sonra ayak uzunluğu mesafesinde hızlıca yürümeye başlamaktır. Yürürken kollar dirsekten bükülüp 90 derece açı olacak şekilde, belden itibaren kollar pozisyonu bozmadan vücut sola sağa döndürülecek şekildedir.

Nostalji olarak hatırlatmak gerekirse, Kemal SUNAL'ın postacı filminden hatırlayacağımız gibi, yürüyüş oldukça da hızlıdır. Bu film vesilesi ile de Postacılar, halkın sempatisini kazanmış ve mesleğinde tanıtımı yapılabilmiştir.

Ayrıca, sağlık açısında ele alındığında, postacı yürüyüşü yarışması da, hızlı kalori yakılmasına vesile olacak, böylelik sosyal etkinliğimiz hayat bulacaktır. Sağlıklı bir toplum içinde yürüyüşü önemsiyoruz.


İlk yıllarda postacılar arasında Türkiye genelinde yürüyüş yarışları yapılırken, zamanla atletler arasında yapılmaya başlandı. Hatta genç sporcuların yerine postacılar dahi mücadele ediyordu. O tarihlerde ülkemizi uluslararası yarışlarda postacılar temsil ediyordu.

Bu anlamlı yürüyüşün, bu yıl Konya'da yapılmasını istiyoruz...  Konya,  ülkemizin  en güçlü ve önde gelen  illerimizden. Ekonomik, sosyal, toplumsal ve her yönden gelişimine öncelik eden bir büyükşehir. Kısacası küçük bir Çin'dir. 2023 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılında Türkiye'nin belirleyici, yönlendirici  kenti hedefine kendine adamış ve bu hedefi gerçekleştirme yolunda emin adımlarla yoluna devam etmektedir.

Postacı yarışmasının, bu anlamda da Konya'da gerçekleştirilmesi ayrı bir kazanım olacaktır. Bu sebeple, Türkiye veya balkan ülkeleri finalinin Konya'da yapılması için herkesin taşın altına elini koymasını arzu ediyoruz.

                                                   

Doğan ARISOY
Post-Der Konya Şube Başkanı
İletişim: 0505 428 31 68

Son Fotoğraflar

Tüm Fotoğraflar